Samuel Brynolf

Dagen då Microsoft kom in i mitt liv igen

Idag skaffade Äventyret en dator som heter Surface Pro. Vi hade ännu ingen maskin som var kittad för att fungera för touch, mus och tangentbord—per default. Device lab? Check.

Visst kan man koppla iPad med skrivbord och mus, men Microsoftvärlden är en annan när det kommer till hårdvara. Någonting säger mig att en större andel brukare som har den här plattan på jobbet kommer att ersätta laptopen, men skaffa alla tillbehör för att få samma stöd som de är vana vid. Medan iPad är mer av ett anteckningsblock i jobbsammanhang. Hittills helt egna och totalt subjektiva reflektioner.

Hårdvaran spelar stor roll

Browsestack i all ära, men ibland är det fint att ha själva maskinen som används. Browsern lever ju i ett ekosystem av andra appar som påverkar användandet. Hårdvarans design påverkar i sig hur interaktioner och flöden optimeras. Bara en sådan sak som att stäng-knappen på vissa Android-enheter ligger på långsidan istället för på kortsidan gör att landscape premieras av användaren före portrait. Och så vidare.

Överhuvudtaget intressant att komma in i en värld som inte är helt applefierad. Det gör mig till en bättre designer, om än lite frustrerad. För vem vill lära sig nya saker?

😉

Microsoft appendix:

Make your site touch-ready—IE-världen är lite annorlunda. Egna css-selektorer, unika feature detections etc. Jag kommer nog att hänga endel på sajter som den här framöver.

Microsoft Surface Pro—teknisk data för Surface Pro.