Samuel Brynolf

Användare och egna set hos Fonts In Use

Fonts In Use är vad namnet är: listning över typsnitt när de används skarpt. Perfekt i research-syfte.

Jag sätter just nu en typografisk grund för kund X. Benton Sans ligger bra till, potentiellt Proxima Nova. Vi får se.

När jag gräver djupare ned i Proxima Nova är det tydligt att klassikern Akzidenz-Grotesk varit en inspiration för skaparen Mark Simonson. På Fonts In Use hittar jag exempel på hur duktiga typografer använt Akzidenz-Grotesk—vilket ju säger mer om kapaciteten för ett typsnitt än Flygande Beckasiner på valfritt font-bibliotek. Anyhow.

Nytt för mig angående Fonts In Use är att det går lätt att skapa en egen användare. Och som en sådan kan du skapa egna set och spara bra exempel som representerar aspekten du undersöker. Mitt första set heter När Helvetica känns gjort. Än så länge bara Akzidenz-Grotesk där.